Hazaérve vegye le a cipőjét, lehetőleg kint


0

Hazaérve vegye le a cipőjét, lehetőleg kint

A visszaszorítási erőfeszítések sikeresek voltak, és 2004 óta nem jelentettek vírusos esetet.

Rendkívüli állapot Az Egyesült Államok kormánya rendkívüli állapotot hirdetett a koronavírus megfékezése érdekében március 13-án, pénteken, amint arról az ABC News cikkében beszámolt. Ez eltér attól a „közegészségügyi” vészhelyzettől, amelyet az egészségügyi és humán szolgáltatások (HHS) titkára, Alex Azar adott ki január végén, és amelynek célja, hogy segítse az állami szerveket a pénzeszközök és a személyzet átirányításában a COVID-19 elleni küzdelemben.

Trump nemzeti vészhelyzetet hirdetett a Stafford törvénnyel, amelyet gyakran alkalmaznak olyan természeti katasztrófáknál, mint az árvizek vagy tornádókárok, és lehetővé teszi, hogy dollármilliárdokat fordítsanak a Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség pénzeszközeiből a koronavírus elleni küzdelemre.

Vészhelyzetre hivatkoztak a nemzeti vészhelyzeti törvény értelmében is, amely lehetővé teszi a HHS számára, hogy módosítsa vagy enyhítse az olyan nemzeti egészségügyi programokra vonatkozó szabályozást, mint a Medicare és a Medicaid, valamint a kórházak. Példaként említhető olyan rendelkezések, amelyek értelmében az egészségügyi szolgáltatók telefonon is konzultálhatnak, és átmenetileg el lehet engedni a kórházi betegkapacitás-korlátokat.

Lélegeztetőgép Ez egy olyan gép, amely átveszi a légzési folyamatot, amikor a betegek nem tudnak önállóan elég jól lélegezni (légzési elégtelenség), ami szén-dioxid felhalmozódását okozza a vérben, ami szervkárosodáshoz vezethet.

Kétféle orvosi lélegeztetőgép létezik. Az egyik invazívabb, és szedációt és a légútba helyezett csövet (úgynevezett intubációt) igényel, amely levegő és oxigén keverékét nyomja a tüdőbe. A másik nem invazív, és arcmaszkot, orrmaszkot vagy szájrészt használ az oxigén szállítására.

A COVID-19-fertőzöttek lélegeztetőgépre helyezhetők, ha a vérük oxigéntartalma (oxigéntelítettségi szint) egy bizonyos küszöb alá süllyed.

KAPCSOLÓDÓ: COVID-19 nyári biztonsági útmutató

Iratkozzon fel a koronavírus-frissítésekről szóló hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

Az élelmiszervásárlás még a COVID-19 idején is kötelező – de vannak módok arra, hogy csökkentsd a kórokozóknak való kitettséget. iStock

Március elejétől kezdve, amikor a minneapolisi lakos, Nina Axelson beszállította az élelmiszereket a hátsó verandára, az első dolga az volt, hogy megtöltött két vödröt – az egyiket forró, szappanos vízzel, a másikat pedig tiszta vízzel az öblítéshez. Felkapott pár friss törölközőt, azt mondta az 5 éves lányának, hogy játsszon bent, majd kiment, hogy minden csomagot gyorsan leradírozzon.

Paranoiás germofób vagy hozzáértő vírusölő? A 43 éves Axelson, aki Hashimoto-féle pajzsmirigy-gyulladással (egy autoimmun betegséggel, amely gyakran vezet pajzsmirigy-alulműködéshez) él, nem bánta, hogy a családtagok furcsának mondják. Ehelyett úgy érezte, megéri az erőfeszítést az extra óvatosság. És a COVID-19 világjárvány közepette akkoriban sok egészségügyi szakember egyetértett vele.

Most, a Centers for Disease Control (CDC) legutóbbi útmutatása szerint a fertőzés legfontosabb módja az emberről emberre való szoros érintkezés – és lehetséges, hogy a vírus felületeken keresztül is elkapható, de sokkal kisebb kockázattal. Axelson személyre szabta a stratégiáit. Nem olyan óvatos, és most gyakrabban törli le a felületeket, valamint a dörzsölés helyett gyorsan letörli a csomagolást.

Ez összhangban van az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) élelmiszerek vásárlására és kezelésére vonatkozó iránymutatásaival, amelyeket az Axelson néhány hetente ellenőriz, hogy lássa, történt-e változás.

Nemcsak kisgyermekem van, hanem autoimmun betegségem is van, ezért a legnagyobb hangsúlyt a kockázatkezelésre helyezzük." ő mondja. "A tudomány mindezekkel kapcsolatban fejlődik, ezért úgy gondolom, hogy fontos, hogy rugalmas legyen, és hajlandó legyen megváltoztatni megközelítését a megbízható szakértők legújabb tanácsai alapján. "

Fertőtleníteni vagy nem fertőtleníteni az élelmiszer-csomagolást a koronavírus-járvány idején? 

Manapság sok kiváló egészségügyi szakértő nem fertőtleníti az élelmiszereket, amikor hazaér. Ehelyett ezek az egyének, köztük Anthony S. Fauci, MD, a National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) igazgatója, alaposan megmossák a kezüket, amikor hazaérnek, és esetleg egy napig kiszellőztetik élelmiszereiket, mielőtt használnák őket. , amint arról a Washington Postban 2020 júliusában megjelent cikk is beszámolt.

A vita azonban arról szól, hogy fertőtlenítsük-e az élelmiszer- és elvitelcsomagolásokat, és néhány hónappal ezelőtt kezdődött – a legutóbbi útmutatás előtt.

bővebben a koronavírusról

Megfelelően mos kezet a COVID-19 idején?

Tudj meg többet

Az egyik oldalon volt egy vírusvideó – május 10-én több mint 26 millióan nézték meg – a Grand Rapids-i (Michigan állam) székhelyű háziorvostól, Jeffrey VanWingentől. Dr. VanWingen kijelentette, hogy egy közelmúltbeli tanulmány eredményei (erről egy percben bővebben) azt mutatják, hogy a COVID-19 fertőzés tovább maradhat a csomagokon, például az élelmiszerboltokon, mint azt az emberek gondolnák.

Emiatt olyan stratégiákat javasolt, mint például, hogy három napra hagyjuk az élelmiszereket a garázsban vagy a verandán, és azonnal sterilizáljuk azokat a csomagokat, amelyeket alig várunk, hogy bevigyenek.

A másik oldalon olyan szakértők voltak, mint Joseph Allen, DSc, MPH, a Harvard Egyetem bostoni T. H. Chan Közegészségügyi Iskolájának munkatársa, aki a Washington Postban azt írta, hogy lényegében: Nyugodj meg. Felvázolja a csomagkezelés forgatókönyvét, amely megmutatja, hogy az élelmiszer-csomagolás és az ember közötti átvitel kockázata miért marad szinte minden esetben nagyon alacsony.

Mindkét nézőpont ugyanazon a kutatáson alapul, amelyet 2020. március 17-én tettek közzé a The New England Journal of Medicine-ben.

Meddig marad az új koronavírus a felszínen (és a levegőben)

A tanulmány megállapította, hogy a hivatalos nevén SARS-CoV-2 vírus a felszín természetétől függően különböző ideig marad a felületeken:

Kemény felületek, mint pl. műanyag, acél, munkalapok és üveg: 72 óra Porózus felületek, például karton, papír és szövetek: 24 óra Köhögés vagy tüsszentés során felszabaduló cseppekben levegőben: 3 óra

Szóval kinek van igaza? Több egészségügyi szakértő szerint mindketten azok. Dr. Allennek igaza van abban, hogy a COVID-19 elkapásának kockázata sokkal nagyobb, ha fertőzött személy közelében tartózkodik, mint egy olyan csomag közelében, amelyre esetleg cseppek kerültek valakitől, akinek tünetei vannak, de VanWingen kitűnő megjegyzéseket tesz az átvitel elkerülésére. kórokozókat több felületre juttatni otthonában.

VanWingen hangsúlyozza, hogy egy két hónappal ezelőtt közzétett videóban, amely mérsékelte az eredeti tanácsot, megjegyzi, hogy a csomagokból származó kockázat alacsony, de még mindig tényező. VanWingen szerint a legfontosabb védelem, amit megtehetsz, a másokkal való érintkezés korlátozása.

Nyilvánvalóan jelenleg még tanulunk erről a vírusról és annak terjedéséről, de tudjuk, hogy a fő átvitel emberről emberre történik." – mondja Debra Goff, a PharmD, az Ohio State University columbusi Wexner Orvosi Központjának antimikrobiális kezelési programjának alapító tagja, valamint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) antimikrobiális kezelési programjának nemrégiben kinevezett tagja az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

Ennek ellenére az arra vonatkozó adatok, hogy hogyan marad a felületeken, arra kell, hogy figyeljünk," ő mondja. "Ha másra nem is, akkor ez emlékeztessen bennünket a kézmosásra. De az is hasznos lehet, ha a felületek tisztábbak. "

KAPCSOLÓDÓ: Amit egy kiváló szakértő tudni szeretne a COVID-19-ről?

Élelmiszerbiztonság és COVID-19: Útmutató a termékek kezeléséhez

Élelmiszerbiztonság és COVID-19: Hogyan lehet minimalizálni a kitettség kockázatát élelmiszervásárlás közben

Hogyan lehet minimalizálni a kitettség kockázatát élelmiszervásárlás közben

A kockázatkezelés a biztonságosabb vásárlási gyakorlatokkal kezdődik – mondja Akua Woolbright, PhD, detroiti, a Whole Cities Foundation, a Whole Foods Market nonprofit programjának táplálkozási programigazgatója.

Amellett, hogy a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központot (CDC) tartsa be az Ön és a többi ember között javasolt hat láb távolságot, gyakrabban mosson kezet, és ne vásároljon, ha beteg, íme néhány egyéb módszer, amelyet Dr. Woolbright javasol Önnek. csökkentheti a kockázatát.

Gondolja újra az újrafelhasználható zacskókat. Egyes államokban, köztük New Hampshire-ben és Massachusettsben, most betiltják ezeket a zacskókat, mert aggódnak a vírusok tapadásával kapcsolatban, de Woolbright szerint a műanyag zacskók nem csodaszer, mivel nem tudni, ki kezelte őket. Azt javasolja, hogy csak mosható zacskókat használjon, és minden utazás után mossa ki. Mielőtt azonban bemenne az élelmiszerboltba, fontolja meg, hogy telefonáljon és kérdezze meg, hogy az újrafelhasználható zacskók megengedettek-e. Készítsen élelmiszerlistát előre – és tartsa be. Ez nem csak az üzletben eltöltött időt minimalizálja, hanem a böngészést is, ami azt jelenti, hogy nem kell több elemet kezelnie, hogy elolvassa a címkéket, majd tegye vissza a polcra. Tartsa fertőtlenítve a kezét. A legtöbb, ha nem az összes élelmiszerboltban ma már a bevásárlókocsik közelében van fertőtlenítőszer, amelyet használhat a kezére és a kocsi fogantyújára. Ne hagyja ki ezt a lépést. Menj készpénz nélkül. Fizessen hitelkártyával, mert már a világjárvány előtt a kutatások megállapították, hogy a készpénz milyen köztudottan csíramentes lehet. A PLoS One 2017. áprilisi számában megjelent tanulmány kimutatta, hogy a New York-i 1 dolláros bankjegyek véletlenszerűen kimosott számláiban több mint száz különböző baktériumtörzs található. És érdekes módon a legtöbben kokainnyomok voltak – de ez más kérdés. Legyen „csak beltéri” gardrób. Hazaérve vegye le a cipőjét, lehetőleg kint. Öltözz át benti ruháidra, és tedd a kültéri ruháidat a mosógépbe. Viseljen szövetmaszkot vagy más típusú arcfedőt. Ez nem annyira élelmiszer-biztonsági tipp, mint inkább személyes biztonsági tipp, amelyet a CDC most mindenkinek ajánl, ha nyilvánosan tartózkodik a COVID-19 terjedésének megakadályozása érdekében. Elutasíthatják Önt, ha nem visel maszkot vagy más arcfedőt (például kendőt), az élelmiszerboltjában érvényes szabályoktól függően.

KAPCSOLÓDÓ: Amit a koronavírus-tesztről tudni érdemes 

Ne használjon mosogatószert a friss termékek tisztítására

A kicsomagolt termékek esetében megjelenhet néhány javaslat, hogy szappanos vízben mossa le, de ne tegye – mondja Woolbright. Mosogatószappan lenyelése, még ha volt is "leöblítve," egyszerűen nem jó ötlet, és emésztési problémákat okozhat. Határozottan ne használjon vegyi fertőtlenítőszert vagy fehérítőt sem – teszi hozzá.

Őszintén szólva, a termékek hatékony mosása akkor is jó gyakorlat, ha nincs járvány," azt tanácsolja. "Tehát tekintse ezt a helyes szokások kialakításának módját a gyümölcsök és zöldségek tisztítása során. "

Ezeket az egyszerű stratégiákat ajánlja:

Tisztítsa meg a kezét a termékek kezelése előtt és után is, különösen, ha egy zacskó előmosott salátába nyúl (amit valójában nem kell újra megmosnia, mondja). Készítse el saját termékét: Szerezzen be egy BPA-mentes spray-palackot, és töltse meg 2 rész vízzel és 1 rész almaecettel. Alaposan permetezze be a gyümölcsöket és zöldségeket, majd alaposan öblítse le.

KAPCSOLÓDÓ:  Minden, amit a koronavírusról tudni kell

Még mindig meg kell tisztítania harmoniqhealth.com az élelmiszereket és az elvihető konténereket?

Bár a koronavírust nehéz a felületeken keresztül terjeszteni, további óvintézkedésként még mindig jó ötlet lehet a csomagolás tisztítása," mondja Woolbright. "Szánjon egy percet a csomagolt elemek letörlésére, mivel ez segít eltávolítani a tipikus szennyeződéseket, maradványokat és baktériumokat. "

Ugyanez a stratégia alkalmazható az elvihető edényekre is – mondja Katie Heil, a StateFoodSafety élelmiszer-biztonsági okleveles szakembere a Utah állambeli Oremben, amely képzést és biztonsági tanúsítványokat biztosít a vendéglátóipar számára.

Azt javasolja, hogy helyezze át az ételt egy olyan edénybe, amelyről tudja, hogy megtisztította, és alaposan mosson kezet az elvihető edények kezelése után. Az edények alapos fertőtlenítése érdekében azokat meg kell tisztítani és fertőtleníteni kell. A tisztítási lépés során eltávolítják az ételmaradékokat vagy az ételleveket az edényből, majd szappannal és vízzel kimossák, ami segít eltávolítani a baktériumokat.

Az is bölcs dolog, hogy a pultot tisztán és fertőtlenítve tartsa, teszi hozzá Heil. Megkaphatnád a világ legtisztább edényeit, de ha szennyezett felületre teszed őket, a kórokozók eljuthatnak az edényedre. Használat után törölje le a pultot, hogy tisztán tartsa.

KAPCSOLÓDÓ: 5 módja annak, hogy a koronavírus megváltoztatja a mindennapi életet

Az élelmiszerbiztonság lényege a COVID-19 közepette: Légy olyan, mint Nina

Ahogy egyre többet megtudunk a COVID-19-ről, azt láttuk, hogy a terjedés sokkal valószínűbb levegőn és vírusrészecskéket tartalmazó cseppeken keresztül, amelyeket a fertőzött egyének bocsátanak ki," – mondja az East Lansing-i székhelyű Felicia Wu, PhD, a Michigani Állami Egyetem élelmiszer-biztonsági, toxikológiai és kockázatértékelési professzora, valamint az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ élelmiszerügyi tanácsadója.

Ezért enyhül az eredeti aggodalom az élelmiszercsomagok vagy a szállított élelmiszert tartalmazó tárolóedények megérintésével kapcsolatban," – teszi hozzá. "Még fontosabb, hogy kövessük a COVID-19 légúti terjedésének megelőzésére vonatkozó óvintézkedéseket nyilvános helyeken maszk viselésével és a társadalmi távolságtartásra vonatkozó irányelvek betartásával. "


Like it? Share with your friends!

0